Cooperare benefica
Cine din lumea arhitecturii, construcțiilor și construcțiilor nu a auzit de BIM? Acesta a fost un cuvânt la modă de câțiva ani și este acum un must-have în aproape toate proiectele.
Renovarea eficientă din punct de vedere energetic este un aspect esențial în societatea noastră, cuprinzând aspecte de mediu, economice și sociale. Există noi cerințe pentru clădirile existente, mai vechi, precum și pentru structurile mai noi. Este sigur să spunem că provocările tranziției energetice au avut un impact semnificativ asupra sectorului construcțiilor. BIM, sau Building Information Modeling, pare a fi un factor de tranziție care poate răspunde atât cerințelor de colaborare, cât și provocărilor renovării energetice, dar ce legătură putem crea între cele două concepte? Ce instrumente sunt disponibile pentru a crea un proiect de renovare energetică combinat cu metoda BIM?
BIM: Modelarea informațiilor despre clădiri, metoda colaborativă
"Building Information Modeling" acoperă întregul ciclu de viață al unei structuri, al unui proiect. Acesta urmărește toate fazele, de la construcție la demolare și afectează întregul sector al construcțiilor, inclusiv clădirile publice și ingineria civilă.
Cum apare utilizarea BIM într-un proiect de renovare sau renovare?
Scopul final al BIM este de a permite tuturor participanților la un proiect de construcție să colaboreze și să conecteze elementele sale. Cu ajutorul unui model digital 3D, toate datele de bază ale proiectului (materiale, sisteme de construcție, costuri etc.) pot fi partajate. Este o modalitate de a include toate disciplinele și de a economisi astfel timp și de a facilita luarea deciziilor, mai ales atunci când alegeți metode de izolare termică.
Un model de machetă digitală este de fapt o modalitate excelentă de a coordona un proiect. Stochează informații importante despre clădire. Birourile de proiectare și arhitecții pot astfel să aprofundeze detaliile și să rafineze rezultatele.
Standarde energetice de luat în considerare
BIM joacă un rol cheie în proiectele de sustenabilitate. Vă permite să vizualizați și să simulați clădiri care îndeplinesc cerințe specifice. De exemplu, profesioniștii din construcții pot utiliza un model digital 3D "BIM" pentru a identifica componentele consumatoare de energie dintr-o clădire.
Un model IFC creat cu ARCHLine vă permite să faceți schimb de toate informațiile necesare fără cea mai mică pierdere de date. Informațiile utile sunt integrate în obiecte parametrice, iar BET care lucrează la proiect poate invoca modelul ARCHLine BIM pentru a profita din plin de acesta și a-l analiza indiferent de software-ul utilizat
Un model digital în serviciul unei agenții de reamenajare
În concluzie, în timpul renovărilor, unde eficiența energetică este fundamentală, modelarea BIM este esențială. Indiferent de faza de lucru, anticiparea costurilor de izolare și planificare în avans poate economisi timp prețios. În plus, un instrument BIM, cum ar fi ARCHLine, vă permite să verificați toate elementele proiectului datorită modelului digital pe care l-ați creat.
Dezvoltarea capabilităților BIM rămâne o provocare și un subiect important. Costul ridicat al unor soluții este adesea un obstacol pentru întreprinderile mici și mijlocii. Prin urmare, ARCHLine este o alternativă rentabilă și la fel de înaltă calitate la implementarea modelului.